Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Veletrh FOR ARCH 2024 začal odborným seminářem Bezpečný domov

Publikováno dne: 18. 9. 2024

V úterý 17. září 2024, v 10.00 hod. se otevřely brány 35. ročníku Mezinárodního veletrhu FOR ARCH. První návštěvníci tak navštívili Poradenské centrum Ministerstva vnitra, které ve spolupráci s Policií ČR, Cechem mechanických zámkových systémů a Českou agenturou pro standardizaci poskytuje každoročně návštěvníkům veletrhu užitečné rady a informace z oblasti ochrany majetku, osob a prevence kriminality.

Doprovodný program veletrhu odstartoval odborný seminář Bezpečný domov organizovaný OPK MV ve spolupráci s partnery. Po zahájení semináře informací o vývoji v počtu vloupání a o preventivních aktivitách a kampaních v této oblasti ředitelem odboru prevence kriminality MV Michalem Barboříkem, byly v příspěvku Jana Zigáčka z Policejního prezidia PČR představeny trendy v majetkové trestné činnosti, zejména v oblasti krádeží vloupání do objektů.  Jakub Vejvoda z KŘP hl.m. Prahy představil několik kazuistik případů vloupání do bytů nebo jiných objektů na území hl. m. Prahy. Středa 19. června byla Evropským dnem proti vloupání. Nejvýznamnější iniciativy, které se tento den konaly, představil zástupce odboru prevence kriminality Petr Klíma. Cechmistr Cechu mechanických zámkových systémů Tomáš Pospíšil hovořil ve svém příspěvku o směrnici EU NIS 2, nejrozšířenějších způsobech SMART zabezpečení a prevenci a kybernetické bezpečnosti v oblasti zabezpečení.  V posledním příspěvku hovořil Pavel Bašta z CZ.NIC o chytré domácnosti a s tím spojených rizicích pro bezpečnost a soukromí.

V rámci doprovodného programu má Poradenské centrum MV program i na další dny. Ve středu 18. září bude hostem stánku Poradenského centra MV Česká agentura pro standardizaci (ČAS). Zájemcům o tuto oblast zde budou představeny principy a pravidla tvorby norem a také informace z problematiky prevence kriminality v oblasti standardizace.

Ve čtvrtek 19. září budou v Poradenském centru přítomni specialisté Policie ČR, kteří návštěvníkům veletrhu představí problematiku vloupání do objektů a uvedou různé příklady z praxe, které Policie ČR v minulosti vyšetřovala.

Veletrh FOR ARCH 2024 je tedy v plném proudu, a to až do soboty 21. září. Stejně tak i Poradenské centrum MV. Srdečně Vás na další program zveme.

Pokud zvažujete návštěvu veletrhu a našeho Poradenského centra, můžete využít naší nabídky na volnou elektronickou vstupenku  FOR ARCH

informuje redakce OPK MV a Iva Fürbacherová

Naše další webové stránky

Doporučené stránky našich partnerů

menuarrow-left